11/19/2014

evlerimiz güzel koksun... sense of smell


Her nekadar her yer toz içinde olsa da, yağmur ve kar tam olarak dünyanın bu bölgesine daha uğramasa da kışın o güzel büyüsü bizi etkiler. Ben de bundan yararlanıp şöyle evlerimizde nasıl güzel kokuları kendimiz yapabiliriz diye google'larken gayet güzel tarifler buldum. Herkesin evinde kendisinin yapabileceği aroma kokular... İşte size ilk tarif:


Malzemeler:

Çam ağacı dalı bir kaç adet 
Tarçın kabuğu/ kabukları
Bir kaç adet karanfil
Biberiye dalları
Karanfil
1 çay kaşığı kadar toz hindistancevizi
Sevdiğiniz aramo yağlardan ( burada jojoba yağını tercih edin)
Biraz su

Tüm bu malzemeleri bir tencerede kaynatın. Sonra sık bir kase içerisinde evinizin istediğiniz bir yerine koyun. Eğer evinizde soba ya da şömine varsa onların üstüne de ya da kalorifere yakın bir yere koyarsanız eviniz tıpkı yılbaşı zamanı gibi kokacaktır. Kendinize sıcak bir kakao veya kahve yapıp battaniyenizi çekin ve sevdiğiniz bir filmi seyredin derim.

Hi dear bloggers,

As far as I can read some parts of the world in the West has already have snow and very cold weather. We are still waiting ran and snow in this end.

Anyway, as time goes and x-mas, new year on their way I just wanted to share some simple recipies for sense of smell in our homes.

You just need the following and boil them a little while and keep them in a cup nearby you while you are under your blanket and having a cup of coffee or chocolate.

* Cinnanom sticks
* Cloves
* Pine needles
*Rosemary
*Whole nutmeg
* A little oil ( In this case Jojoba oil)
* Water (a little)



4 yorum:

  1. Buraya kadar geldi misss kokusu...;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlu exclusive design20 Kasım 2014 14:50

      kokunun ve evinizin keyfini çıkarın.

      Sil
  2. Çok güzel bir tarif. Eminim mis gibi kokuyordur. Malzemeleri hazırlayıp deneyeceğim. Teşekkürler paylaşımınız için. Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlu exclusive design20 Kasım 2014 14:51

      umarım keyif alırsınız.

      Sil