3/09/2015

bahar hazırlıkları


Bugün havayı biraz ısınmış görünce hemen attım kendimi çiçek seralarına. Daha çok bir şeyler yok ama Ankara için bu mevsim en iyi bitki 'Çuha Çiçekleri'.  Eee arkasından da bahçede bahara hazırlık çalışması.

 Toprakta geçen seneden kalan kökler temizlenip toprak havalandırıldı ve yeni çiçekler ekildi.

 Çam ağaçlarının yerleri değiştirildi. İnşallah tutar kökleri de ziyan olmazlar. Tüm gül dalları temizlendi ki Mayıs Haziran gibi fışkırsın güllerim. Bugünlük bu kadar çalışma yeter. Yarın çimler biçilip üzerine çim gübresi atılacak ki gelen yağmurla toprak da çim de canlansın.
Yerleri toplarken bir de baktım ki baharın müjdecisi papatya bitivermiş çimlerin arasında. Hava güneşli ama insanı çarpan bir esinti var. İnsan bunu için baharda hasta oluyor. Bir sıcak bir soğuk derken kendini buluyorsun yatakta. ama ben ne yaptım hızımı alamayıp mufakta sağlıklı süzme yoğurt, böğürtlen ve yaban mersini ile atıştırmalık hazırladım. Üzerine biraz bitter çukulata rendeledim bu da onun kaçamağı olsun.

Mutlu ve sevgi dolu geçsin haftanız.
Hi everyone,

As soon as I saw sunshine I went to the flower shop to get some Primroses. I really like white ones. Spending time in the garden is very valuable for me. Digging the soil, trimming the roses, gardening new flowers., all done today. Tomorrow the grasses will be cut and the soil will be fertilized so that when the spring shower starts everywhere will be green.

Don't think that that was the only work for today. Been to the kitchen and prepared sweet yogurt with huckleberry and raspberry and of course bitter chocolate on top.

Have a wonderful week all.

2 yorum:

  1. Bizde havalar çok soğuk. Mart bitince bahçeye el atacağım ben de. çok
    iş var bahçede. ama uğraşmakta zevkli, özledim zaten..

    YanıtlaSil
  2. Bursa hala çok soğuk, hiç çıkasım yok bahçeye. Ben biraz daha bekliyeyim bu işler için. Ama çok zevkli değil mi bahçe işleri, ben çok seviyorum :)

    YanıtlaSil