2/08/2015

Londra günüğü-2

Evet Londra'daki günlere ait çektiğim karelere devam ediyorum. Bugün meshur mağzalarından iki tanesine ait kareleri paylaşmak istedim. Aslında bunlardan çok daha güzel, daha doğrusu benim sevdiğim 'Liberty' ve 'Fortum & Mason' var ama onlara ait fotoğraflarım yok.

 Meşhur Oxford Street deki 'Selfridges' alışveriş mağzasını bilemeyen yoktur sanırım. Şu ara fovori dizilerimden biri de bu mağzanın yaratıcısı 'Mr. Selfridges'.  Yukarıdaki fotoğraf mağzanın dışındaki vitrinlerinden bir tanesinde hazırlanmış bir dekor.
Meşhur İngilizlerin öğleden sonra çayı. 'Afternoon Tea' veya 'Five o'clock Tea' .

İşte 'Harrods'. Sokakların böyle boş olduğuna bakmayın ben erken saatlerde Hyde Park'ı Lancaster Gate'den yürüyerek Knightsbridge'e yürüyerek geldiğim için henüz kimseler kendini alışveriş için sokaklara atmamıştı. Aslında yıllar geçtikçe fark ettiğim şey gerçek İngiliz'lere artık metropol Londra'da çok az rastlayabilidiğim. Çoğunluk insan başka ırklardan. Bizde de öyle değil mi? Yavaş yavaş büyük şehirleri terk edip daha sakin hayatları seçmiyor muyuz?

Happy Sunday to all,

Today I wanted to share my shots re very well known British shopping malls 'Selfridges' and 'Harrods'. The first photo is Selfridges window decoration done by an painter Andrew Ekins. I found it quite attractive. I don't whether you watch the British drama 'Mr. Selfridges'. If not I do recommend you.

Anyway, after such a nice early morning walk through 'Hyde Park' from Lancaster Gate to Knightsbridge we were nearby the 'Harrods' shop. During  my trip I have noticed that each year  you see different nationalities rather than British people. It is the same everywhere we try to leave Metropol life and go somewhere more quite and relaxing.

Enjoy your day.


1 yorum:

  1. Bir ülkede medeniyeti kaldırımlar gösterirmiş, işte, fotoğraflara bakmak yeterli, başka söze gerek var mı?

    YanıtlaSil