2/06/2015

Londra günlüğü -1

 Evet bu bir Londra günlüğü sayılı 5 gün içerisinde yıllarca okuduğum,iş için sıkça gittiğim şehir.
Şimdi burayı kızım için tekrar geziyorum. Londra galiba seni özlemişim. Ben her zaman şuna inanan bir insanım. Okullarda öğrendiklerimiz kadar başka yerleri de keşfetmeliyiz ki hayata bakış açımız değişsin. Elimden geldiği kadarı ile de çocuklarımı bu şekilde yetiştirmeye çalıştım.


İlk durak British Museum
Giriş de İslam tarihi eserleri sergilenmiş. Burada Türkiye'den de getirilmiş eserler var. Başka ilgimi çeken bir husus da İngiltere'de bulunan bazı kolleksiyonerler kendilerinin eserlerini müzeye bırakarak ülkenin kültürel olarak gelişimine katkıda bulunmuşlar. Her bir şahsın kendi kolleksiyon köşesi var.Ayrıca müze öğrenci kaynıyordu. Kimi yere yayılmış eserlerin resmini çizmeye çalışıyor kimisi de yazılı ödevlerini cevaplıyordu. Öğretmenleri arada yanlarına gelerek takıldıkları konularda yardımcı oluyordu. Tabii aralarında 'burada ne işim var. Bir an evvel çıksak' düşüncesindeki çocuklarda yok değildi hani.

 Mumyalar diyarı Mısır

Yarın ki durak Londra'nın başka bir keşfi olacak...

Hi dear bloggers,

Well this is 5 days trip diary to London. I love this city, where I have spent my university years. But this time I'm a simple tourist with my daughter. The first episode is about British Museum. What I really with British Museum is it has got multi cultural objects. Some of them were donated by British collectors and each collections. Then we visited the room where the Egyptian mummies.

So, follow me for the next day.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder