12/08/2011

nihayet tavanarasından sıcak şarap tarifi çıktı

Merhabalar,

Daha önceden bahsettiğim ve çok sevdiğim sıcak şarap tarifimi buldum ve sizlerle paylaşmak istiyorum. Umarım beğenerek yapar ve içersiniz.

Bu tarif yaklaşık 12 servis bardağı içindir.

Malzemeler:
2 adet portakal
1 ade soyulmuş limon
150 gr. toz şeker (ben kahverengi kullanıyorum)
5 adet karanfil + bir kaç adet de süslemek için
1 adet çubuk tarçın
5 adet kakula (ezilmiş olacaklar)
bir miktar taze rendelenmiş hindistan cevizi
2 şişe meyve aromalı kırmızı şarap (Real şarap kısmında var eğer bulamazsanız Kavaklıdere veya Angora da olabilir) veya saklamış olduğunuz güzel bir kırmızı şarap....
bir miktar tuzsuz kabulkarı alınmış badem
150 ml zencefilli şarap ( eğer bulabilirseniz, zorunlu değil)

Yapılışı:
1. Portakalın kabuklarını soyup suyunu çıkarın ve geniş bir pişirme kabına aktarın, içerisine limon kabuğu rendesi, şeker ve baharatları ilave edin. Şekerin üzerini kapatacak kadar kırmız şarabı ekleyin ve şeker eriyene kadar hafif ateşte ısıtın. (Yaklaşık 5-8 dak.hafif katı şurup elde edene kadar.)
2. Bu arada sıcak şarabı hemen servis yapacak iseniz servis bardağınızı süslemek üzere portakalları 6 dilim olacak şekilde kabuklu soyun, hazırlayın.

3. Ocağınızın altını kapattıktan sonra şarabın diğer kalan kısmını da kabınıza boşaltın. (Zencefilli şarabınızı da..) En son da bademeleri katabilirsiniz.

sıcak şarabınızı büyük bir punch kabında da servis yapabilirsiniz veya kendi şeçtiğiniz bir büyük kasede de...

Yılbaşı yaklaşırken inşallah kar da yağarsa keyifle ve sevgi ile içmeniz dileklerimle...


Perfect Mulled Wine
Makes about 12 servings
2 oranges
1 lemon, peel only
150 g caster sugar
5 cloves, plus extra for garnish
5 cardamom pods - bruised
1 cinnamon stick
a pinch of fruity red wine
150 ml ginger wine

1. Peel and juice 1 orange, and add to a large saucepan along with the lemon peel, sugar and spices. Add enough wine to just cover the sugar, and heat gently until the sugar has dissolved, stirring occasionally. Bring to the boil and cook for 5-8 minutes until you have a thick syrup.

2. Meanwhile, if you're serving the mulled wine immediately, stud the second orange with 6 vertical lines of cloves, and then cut into segments to use as a garnish.

3. Turn the heat down, and pour the rest of the wine into the saucepan,along with the ginger wine. Gently heat through and serve with the orange segments as garnish. Alternatively, you can allow the syrup to cool.
Enjoy it..

5 yorum:

  1. bolu dağında karlar arasında içmek lazım bunu.çok zevkli olacaktır.tarif için teşekkürler:)AYDA

    YanıtlaSil
  2. İnşallah denemeye fırstım olur canım. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. senem cim
    tarif süper - teşekkürler
    yemek defterime kaydettim
    keşke arasıra bizimle yemek tariflerinide paylaşsan:)

    YanıtlaSil
  4. mutlu exclusive design9 Aralık 2011 13:11

    İnşallah içtiğinizde de beğenirsiniz.

    Berrin senin güzel marifetlerinin ve tariflerinin yanında benimkiler oooo...

    Sibel yapınca keyifle iç....

    YanıtlaSil
  5. tatlım uzun zamandır bu tavanarası tarifini bekliyordum, cok sağol, ben de Berrinle hemfikirim bizimle o güzel tariflerini arasıra da olsa pylaşman dileğiyle.

    YanıtlaSil