10/15/2011

Bir Ankara Eymir Gölü hatırası

Bugün sizlerle çok güzel bir etkinliği paylaşmak istiyorum. Avrupa Birliği ve ODTÜ ortaklığında Eymir Gölü'nün temizlenmesi amacı ile gerçekleştirilen bir proje bu. ODTÜ Koleji 5 sınıf öğrencileri ki, buna kızımda dahil olmak üzere Fransız okulu öğrencileri de dahil yaklaşık bir aydır mavi kapaklı pet şişeleri biriktirmeye başladılar. Biriken tüm boş pet şişeler bugün çocukların imece usulü çalışması ile kocaman bir 'Zürafa' figürüne dönüştü. Çocukların şansına havada harika idi. ODTÜ Eymir gölünün kenarındaki Bağ Evi'nde tüm hızı ile bu çalışma bugün yapıldı. Çaylar kahveler, ekmek arası köfteleri afiyetle yiyerek çalıştılar. Sonuçta pet şişeler oldu kocaman bir zürafa. Daha sonra da iki gruba ayrıldılar. Bir grup sanatsal workshop yaptı diğer isteyenlerden oluşan grupta gölün içerisinde neler var merak ettiler ve biraz bilgi aldılar. Hepsi gözetmenlerinin verdiği lastik eldivenlerle doğaya karışmış çöpleri topladılar. Hepsi gerçekten bir iş başaran grubun parçası olmaktan dolayı gururlu şen şakrak bir gün geçirdiler.

Bu çocuklar bu tür etkinlikleri yapabilen, bilinçli olacak şanslı çocuklar. Bir de bunun başka bir yüzü var. Bu tür olaylardan uzak kitabı bile çok zor bulabilen çocuklar... Onlar da bizim çocuklarımız ve bu tür etkinliklerin onlara da götürülmesi gerek diye düşünüyorum.


 

 

 

 

 

 

 

 
Posted by Picasa

2 yorum:

  1. Senem hanım merhaba. Bu programa biz de gelecektik ama oğlum hastalanınca gelemedik. Kızınız hangi sınıfta? Sarp 5A'da :)

    YanıtlaSil
  2. mutlu exclusive design29 Ekim 2011 16:57

    merhabalar ne tesadüf değil mi çocuklar aynı okulda. Kızım 5G sınıfında İrem KAPTAN.


    Hakikaten çok hoş bir gün geçirdik Eymir'de. hava da superdi.. Gelecek sefere inşallah.

    YanıtlaSil