1/12/2011

her derde deva arkadaşlık vitamini diye bir şey varmış

Geçenlerde F vitamini üzerine bir mail aldım. F vitamıini de ne diyeceksiniz. 'Friends Vitamin' yani arkadaşlık vitamini. Neden hepimizin birbirinden farklı arkadaşlarımız olur? Ve biz bu arkadaşlarımızın hepsi ile nasıl oluyorda arkadaş olabiliyoruz. Bazıları ile çok ciddi oturup konuşuruz, bazıları ile dertlerimizi paylaşırız. Bazı arkadaşlarımız ise bizim kikirdediğimiz, saçma sapan şakalar yaptığımız, veya bir bara gidip içki içtiğimiz, veya evde oturup çay içerek kız muhabbeti yaptığımız ve hatta belki de çok marjinal arkadaşlarımızdır.

Ama bu arkadaşlarımız belki de bizi kendimizden daha iyi anlayan, bilen kişilerdir. Yani hepsi birer antidepresan etkisindedir.. Belki de ve hatta antidepresandan daha etkili 'F VİTAMİNLERİMİZ'dir onlar.

Güçlü arkadaşlık ilişkileri yani F vitamini kullanmak oluşabilecek her türlü krizi önlemek için birebir.. Tabii düzenli kullanmak gerek.Dostluğun, birşeyler paylaşmanın insanın stresini azalttığı,kan damarlarımızdaki pıhtılaşma ve kalp krizi riskini azalttığı aşikar bir durum.

Tek yapmamız gereken arkadaşlığa ve dostluğu çok önem vermek, mümkün olduğunca sık bir araya gelmek ve herşeyin komik bir yanını bulmayı sürdürmek ve kahkaha atarken ağzımızı olduğunca büyük açarak F vitaminlerinden bolca yutabilmek..... Çünkü hayat hepimiz için çok farklı sahneler sergiliyor ve biz bunlarda bazen mutlu bazen umutsuz roller alıyoruz.

2 yorum:

  1. dostluğun sınandığı anları kazasız belasız atlatabilmek asıl mühim olan

    YanıtlaSil
  2. Bu vitamine bayıldımmm.... Hiç bir vitamin bu kadar etkili olamaz, yürekten katılıyorum dediklerine dostummmm...

    YanıtlaSil