5/13/2015

Mayıs'ın getirdikleri

Merhabalar herkese,

Epey ara vermiştim bloguma. Nisan ayı benim için biraz zor ve sıkıntılı geçti. Çok sevgili babamı kaybettik. Kalça kemiği kırığı, ameliyat ve düzelememe.. Yaşlıların, daha doğrusu belli bir yaş üstünün gerçekten kendisini koruması gereken bir durum kalça kemiği kırığı. Çok aktif, spor yapan, çok okuyan bir insandı babam. Onu bu şekilde önce demans rahatsızlığı, arkasından kalça kemiği ile kaybedince biraz değişik duygular içinde buldum kendimi. Bazı şeyler zamanla küllenecektir ama anne, baba sevgisi hiç bitmez.

Babamın rahatsızlığı ve ameliyatı sırasında Türkiye'nin bir gerçeği ile tekrar yüzleşmek durumunda kaldım. Bu tür yaşlı hastaların ameliyat sonrası evde bakımları zor olduğu için hastane sonrası gerçek ve iyi rehabilitasyona ihtiyaçları var. Türkiye bu konuda gerçekten çok kısır. Avrupa'da Amerika'da olsa hasta hastaneden direk ambulans ile bu tür rehabilitasyon merkezlerine gönderiliyor ve iyice yürümeden evlerine gönderilmiyor.

Neyse, hayat devam ediyor ve hayatın rutini içerisinde bazen iyi bazen düşünceli koşuşturmamız sürüyor.

Hepimize yaşamın güzellikler ve kaliteli,sağlıklı yaşlılıklar getirmesi dileği ile.

7 yorum:

  1. Sevgili Senem öncelikle babanıza allahtan rahmet dilerim, başınız sağolsun. Bir şekilde Allah ölüme bahane verir derler ya bu olsa gerek.Yaşlılıkta en korkulan ve ameliyat sonrasında ilk altı ay pıhtı atma riski taşıyan korkulu bir durumdur. Hayat ne yazıkki devam ediyor ve bize de hayat şevki veriliyorki devam ettirebilelim diye. Kendinize iyi bakın olur mu? sağlıklı ve güzel geçsin tüm yaşamınız..Kocaman sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlu exclusive design13 Mayıs 2015 16:25

      Çok teşekkür ederim Şükran Hanım

      Sil
  2. Başınız sağolsun :(
    Gerçekten yaşlı hasta bakımı konusunda ciddi sıkıntılar var... Aynı durumu geçenlerde bir arkadaşım yaşamıştı... Çok zor bir durum gerçekten :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlu exclusive design13 Mayıs 2015 16:26

      Teşekkür ederim.

      Sil
  3. Allah sabır versin onların yerini hiçbir şey tutmuyor. Babanıza rahmet diliyorum, başınız sağolsun.

    YanıtlaSil
  4. Senemcim merhabalar, babanla ilgili yeni okudum. Baban için çok üzgünüm. Baba güveni, sevgisi bambaşka birşey, yeri dolmuyor ve insan sevdiklerini kaybetmek istemiyor. Gün geçtikçe özlemini içinde hissedeceksin biliyorum. Sana ve bütün ailene sabır ve başsağlığı diliyorum. Sevgilerimle Pırıl.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mutlu exclusive design29 Haziran 2015 18:48

      Pırıl'cğm iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Bugün tam 2 ay oldu babamı kaybedeli ve dediğin gibi yeri hiç bir zaman dolmuyor.

      Sil