1/31/2012

By Retro

Sizlerle beraberliğe biraz ara vermiştim. Biraz koşuşturma, biraz sevgili arkadaşım Ayşe'nin kızı Aslı'nın zamansız kaybı derken bugün size karlı ve soğuk İstanbul'un Dalyan koyundan yazıyorum. Annemin demesine göre son 15 yılın en fena karı yağıyor İstanbul'a. Uzun yıllardır Ankara'da yaşadığım için bana göre bu kar hiç birşey. Hele ki son 1 aydır Ankara'nın durumu göz önüne alınırsa. Şu an lapa lapa yağıyor kar.... Karşıda adalar gözükmüyor hatta sabah saatlerinde denizin üzerinden buharlar çıkıyordu. Zavallı balıkçı tekneleri şu anda Dalyan koyuna sığınmış durumda ama bu bile güzel.

Neyse bugün size geçen hafta Beyoğlu nostaljisi sırasında girdiğim 'Suriye Pasajı'ndaki 'By Retro' isimli bir ikinci el dükkanından bahsetmek istedi canım. Meğer By Retro çoğu televizyon dizilerinin bulunmaz bulunmazı kıyafetlerin de temin edildiği bir değişik dükkanmış. Ne ararsanız var. Elbiseler, komik gözlükler, çantalar ve ayakkabılar... Dükkana girdiğimizde kendimi birden o değişik eski eşya kokusunun içerisinde buldum ve kıyafetler beni yıllar ötesine götürdü. Aslında çoğu gene moda olan şeyler.

Bu arada sadece Suriye Pasajı değil yeniden restorasyonu tamamlanan 'Mevlevi Dergahı' ve 'Lale Plak' gibi duraklarımız da oldu .Bunlar gerçekten nostalji... Aldığım Jazz CD'lerinin haddi hesabı yok. Ama bana bundan güzel terapi de yok..
Posted by Picasa

4 yorum:

  1. Senemciğim, yeni imajın hayırlı olsun canım. Ne güzel geziyorsun, benim yerime de gez olur mu! Resimlerini bekliyorum:)

    YanıtlaSil
  2. senem özlettin kendini keşke bu kadar uzun ara vermesen

    YanıtlaSil
  3. mutlu exclusive design31 Ocak 2012 22:06

    Sibel'cğm bir arada bir derede vakit bulunca yapıyorum bunları. Aslında yazmak ve anlatmak istediğim çok yer ve mekan var.

    Yeni imajı umarım beğenirsiniz daha düzeltmeler var onlar bitsin yayınlayacağım yardımcı olan kişiyi.

    Betül bu ara çok üzücü olaylar oldu ve ben de blog'umla uğraşma isteği bile kalmamıştı ama şimdi biraz daha toparladım ve kendimi yazılarıma verdim..

    YanıtlaSil
  4. merhaba senem hanım,çok hoş çalışmalar yapmışsınız...tabi ececimin esintilerini hemen anladım,sizde şanslı Ankaralılardansınız:)izlemedeyim:)

    YanıtlaSil