2/15/2011

kış günü manzaraları

En son sizlerle 25 OCak da berabermişim. Neredeyse bir ay olacak. Ailedeki hastalık sebebi ile İstanbul'a gidip gelmem gerekmişti. Babam 'Demans' olarak da bilinen beyin fonksiyon bozukluğu rahatsızlığı teşhisi ile yeniden doktor kontrollerinden geçti. Aslında demans bildiğimiz beynin küçülmesi, yaşlanması ve bunamanın başlaması... Tedavisi yok sadece yeni ilaçlarla biraz geriletiyorlar. Burada martı resimlerini gördüğünüz manzara İstanbul, Fenerbahçe Dalyan yani benim çocukluğum okul yıllarımın geçtiği belki de İstanbul'un bana göre en sevdiğim yeri. Ama bu sefer burası bana çok kasvetli geldi. İnsanın beynine yani vücuttaki hücreleri tek yenilenemiyen organına nasıl sahip çımamız gerektiğini düşünürek geçirdiğim tam 2 hafta bu sahilde yürüdüm ve düşündüm.

Hayatımız ne kadar zor olursa olsun beynimizi daima dinç ve aktif tutmamız gerekiyor bunun içinde hepimizin bir uğraşısı olması lazım. İster spor, ister resim, ne isterseniz. Bir kere daha iyi ki blog'larımız var diye düşündüm. Buralara bir şeyler hazırlayıp birbirimizle paylaşıyoruz, mesajlar atıyoruz. Güzellikleri, endişeleri, heyecanlarımızı paylaşıyoruz. Bu çok güzel bir şey kıymetini bilmemiz lazım. 100 yaşına da gelsek ki ben bunu hiç bir zaman istemem eğer beynimizin fonksiyonları halen doğru işliyor ise çok şanslıyız..... Onun için devam hobilere, paylaşmaya devam.

 
Posted by Picasa

1 yorum:

  1. Senem Hanım çok geçmiş olsun, babacığınıza acil şifalar diliyorum. Malesef sağlıklıyken kıymetini bilmiyoruz biçok şeyin.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil