11/15/2015

Bir balon macerasi

Bu aralar bazi blog yazarlari gibi ben de ugrayamaz oldum bloguma. Yogun is temposu, ulke gundemi, ev derken zaman hizla akiyor.

Bugunku gezi notlarim Kapadokya'dan. Is nedeni ile bir haftayi gecgin bir sure kalmam gerekti bu bolgede. Ancak zaman buldugum tek gunde izlenimlerimi ve fotograflarimi ancak paylasabiliyorum. Ankara'dan ayrilip 3 saat icinde Urgup'e gittik. Otoban yol cok iyi. Hatta bazi bolumlerde calisma olmasina ragmen gayet rahat akiyor trafik.

Firsat buldugum tek uzun gun olan Cumartesi sabahi balon macerasi icin sabah gun dogmadan kalktik ve 5:30 gibi otelden alinarak balonlarin havalandigi bolgeye goturulduk.

Gayet iyi organize edilmis bir sistem. Cay ve kahve ikrami sonra balonlarin hazirlanisini seyrediyorsunuz ve sizi balona aliyorlar. En fazla 20 kisi. Iste bu an heyecanliydi. Binsem mi vaz mi gecsem?..


Sonrasi ise muhtesem. En fazla 100 balon havalaniyor ve maksimum 800m yukseliyorsunuz. Kaya magralarin arasi, vadi ve tum bolge ayaklarinizin altinda. Gunes doguyor. Iste o an kendinizi ic sesinizi dinlediginiz an. 
Boyle bir guzellik yok...
Ve yaklasik 50 dakikalik ucusu tamamlayip yere dogru alcaliyorsunuz. Profesyonel ekip sizi indiriyor. Sampanya dedikleri ama hafif gazli tatli bir icecekle sonlaniyor bu tecrube.

Today I would like to share my baloon trip photos in a region called Cappadocia in Turkey. It was a business trip for almost 10 days and quite busy. The only time that I could have was Saturday and as team we had planned this baloon ride. We woke up very early even before sun rise. Taken to the place where all baloons were waiting for their brave customers. Very professional team. It was about 50 minutes ride and 800m feet. Believe me it was so peaceful and quite. At the end we were offered a sparkling drink and ended the baloon ride.